Telecomimplementaties succes begint bij BenN Telecomconsulting

“Zo, nu is de leverancier aan zet”. Implementaties en migraties van datanetwerken en telefonie: onderschatting lijdt tot een slechte dienst en torenhoge kosten. Want bij een implementatie is het een kwestie van ‘vasthouden aan eerder gemaakte keuzes’ en ‘de implementatiepartner in zijn kracht zetten’, in een regierol met verstand van de materie. Zonder zelf oplossingen te gaan bedenken.

Na de visie, de strategische keuzes en de aanbesteding is de telecomimplementatie aan de beurt. ‘Appeltje-eitje, we hebben toch een goede telecomleverancier gecontracteerd?’ Jazeker maar tijdens een implementatie komen er vragen op je af, gemiddeld zo’n 200 (!). “Hoeveel van wat moeten wij wanneer waar operationeel werkend klaar hebben?,” is de vraag van de leverancier. “Waarom krijgen wij dit en niet dat?” is de vraag van de gebruiker. “Waarom is het nog niet klaar?”, vraagt het management. Aaaaaaah! Het begint je te duizelen. Waarom wilden wij dit ook alweer? Doen we er niet beter aan om toch wat te veranderen? We werken toch agile?

Succesvolle telecomimplementaties duren kort
Hedendaagse telecomimplementaties duren kort, korter dan voorheen. Een uitrol van Microsoft Teams Phone System bijvoorbeeld duurt hooguit een paar weken, waar VoIP nog maanden of langer duurde. Kijk maar tijdens de lock-down van begin 2020, toen bleek dat technologie snel uitgerold kan worden. Duurt het in jouw organisatie langer? Dan ben je waarschijnlijk aan het afwijken van het oorspronkelijke concept, ervan uitgaande dat dit weloverwogen en op basis van best-practices is bedacht.

Rode vlaggen ofwel waarschuwingen die je tijdens een telecomimplementatie krijgt zijn:

🚩het idee leeft dat het voortraject tekort schiet
🚩als er snel keuzes gemaakt moeten worden ‘omdat de planning anders niet gehaald wordt’
🚩de implementatie langer duurt dan een paar weken
🚩er verzoeken zijn tot wijzigingen en extra budget
🚩 er (voortdurende) verschillen van inzicht zijn met leveranciers

Houd samen met BenN vast aan weloverwogen plannen die zijn gebaseerd op onafhankelijke marktkennis. Realiseer je dat tijdens implementaties gemaakte keuzes lang niet altijd kunnen worden gerepareerd. Samen end-to-end projecten uitvoeren: jij met de diepe kennis van jouw organisatie, wij met meer dan 25 jaar aan onafhankelijke marktervaring.

Deel dit artikel!
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Ontdek de kracht van onafhankelijk telecomadvies